Herr Knekt von Lussebulle

Tjing! Utvilad efter helgen så var det äntligen måndag. Eller kanske inte riktigt lika hurtigt trots allt... Men ibland måste man ju försöka boosta sig själv lite för att komma igång, och idag gick det bra.

Full fart på jobbet. Men, men. Det här med lunch. Min arbetsplats är i Solna och med en handfull olika lunchrestauranger på gångavstånd. Men de är ju så tråkiga. Eller är det jag som blivit kräsen? 75 kr för en vattnig torsk med lite ris och lite rivna morötter och gurka, med ett knäckebröd och ett glas mjölk. Kassa i entrén och därefter självservering med bricka i kö. Precis som i lumpen. Det varken är smakfullt eller prisvärt. Jag vet ju massa olika lunchupplevelser för samma peng som är så mycket trevligare. Måste hitta något smultronställe i närheten eller ta med lite bra mat hemifrån till lunchlåda. Bricklunchrestaurangen kommer jag att bojkotta i ett års tid from nu innan de får en ny chans.

Har nyligen sett Semi-Pro och nya Arn-filmen. Den ena en sjukt skruvad, och faktiskt riktigt kul, komedi som utspelar sig på det härliga 70-talet med Will Ferrell och Woody Harrelson. Den andra tung svensk produktion med Jan Guillous fäktande hjältar som rör sig både i Tempelriddarordens Jerusalem och det lite mer karga Västra Götaland. Bägge kan rekommenderas. Men kanske inte på samma gång. Lätt att bli skelögd. Eller blanda ihop storys. Kanske plötsligt får syn på Arn med lans och basketboll ridandes på sin fullblodsarab iklädd shorts och hårband. Herr Knekts rekommendation för bästa filmupplevelse och njutning: max en kvalitetsfilm om dagen.

Juniors första tand tittade fram idag! Nu kommer han förhoppningsvis aldrig mer vara tandlös. På jobbet var det adventsfika med lussebulle och glögg med skalade mandlar och russin till. Jättegott! Men vem hittar på alla konstiga saker? Mandlar och russin tillsammans med upphettad alkoholdryck.
Askonstigt.
Men gott.
Men lite underligt, eller hur?
Men fortfarande gott. 
Det är ju inte bara vi nordbor som har konstigheter för oss.
I Schweiz hade man häromdagen folkomröstning om det ska vara OK med hasch och heroin.
Fondue, någon?
Tjing!
Junior på praoar som tomte

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0